BODIMO KOT NEBO

Christian D. Larson je avtor zanimivega članka »Obljubi sam sebi«, s katerim želi razložiti, da je človek in samo človek tisti, ki kroji svojo lastno usodo. Gre za nekaj stavkov, ki na enostaven način povzamejo globoko filozofijo ter nam pomagajo v trenutkih, ko gre vse narobe.

Verjamem, da so tudi tovrstni trenutki za nekaj dobri, kajti tudi v slabem se nahaja neprecenljiva življenjska lekcija, ki pa jo v trenutku razburjenosti in razočaranja ne vidimo. Ko se naša čustva umirijo, ko zamere in jeza minejo, se nebo razjasni in vse postane bolj jasno. Pred nami je načrt, ki je za nas vedno dober, kajti v nasprotnem primeru bi bilo naše bivanje na zemlji nesmiselno. Vsak na svoj način pusti pečat; vsak je nepogrešljiv za razvoj človeštva. Kot mozaični kamni vsebujemo določene barve in oblike, a na koncu smo del ogromne risbe, ki jo iz naše perspektive težko vidimo, vsaj ne v celoti.

 

Gospod Larson me je očaral s svojim pozitivnim razmišljanjem, predvsem ko pravi, da moramo živeti s prepričanjem, da je cel svet na naši strani. Če dobro pomislite, je to ključ sreče in uspeha, kajti mnogokrat, prevečkrat, krivimo druge za svoje tegobe. Če smo nesrečni zaradi ljubljene osebe in njo za to krivimo, naredimo veliko napako. Nesrečni smo zaradi svoje individualne, zelo osebne percepcije situacije, v kateri se nahaja tudi ljubljena oseba. Nesrečni smo, ker mislimo, da bi bili v drugačnem primeru srečni, a zanimivo, da drugačnega primera ni, torej v resnici ne moremo vedeti, kako bi nam bilo.

 

Vse je samo v percepciji, kako doživljamo življenje, kako se ne znamo izogniti udarcem in biti kot nebo, ki gleda oblake in ne glede na to ali so beli, temni, težki ali viharni, je preprosto tam in jih gleda. Všeč mi je vedeti, da so oblaki naše misli, včasih temnejše, drugič navihane, a vedno le misli, ki pridejo in gredo. Bodimo kot nebo, močni in modri, osredotočeni na pozitivno, polni prijaznih besed, ki odmevajo v neskončnost.

 Foto: Osebni arhiv
*Več Lorellinih misli in kolumn na www.glitter.si
Lorella Flego

Fashion Expert, Glitter.si, Slovenia

Kako je težko pisati o sebi, bom poskusila. Urednica in novinarka, ki se že 12 let ukvarja z modo, voditeljica Bleščice, edine oddaje o modi na slovenski sceni, in urednica spletnega portala www.glitter.si. Ljubim potovanja, kitajsko hrano, New York ob vsaki priliki, staro rok glasbo, nasmeh ljudi, dobro voljo. O sebi pravim, da sem večna optimistka s šibko točko: nakupovanje po spletu me je namreč 100 % osvojilo.

No Comments Yet

Comments are closed

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON