Eleganca je predvsem preprostost

View Gallery 4 Photos

Ko razmišljam o sodobni eleganci, si vedno prikličem v spomin podobo Audrey Hepburn, ki je bila dejansko stilska ikona in ženska, ki je znala lansirati marsikateri trend. Na njej je vse delovalo dobro in prefinjeno, četudi je bila oblečena za izlet na morju ali sprehod po starem mestu.

 

Eleganca je nekaj, kar imamo v sebi, in je nedvomno povezana s preprostostjo. Angleži bi temu rekli effortless style, ko smo torej oblečeni, kot bi iz omare izbrali prva oblačila, ki so nam prišla pod roko, in bi bili takoj videti vrhunsko.

 

Dejstvo je, da postanejo oblačila močna takrat, ko so na telesu, in prav mi s svojo energijo, poskrbimo, da začnejo živeti svoje življenje. Nič čudnega torej, da vsak kos ne pristaja vsaki ženski, saj je zelo pomembno, kdo ga nosi in s kakšno energijo, ker je vse v naših glavah. Telo le sledi toku.

 

  1. Oblecite stvari, ki vam resnično pristajajo. Naj vam pomaga ogledalo, a tudi počutje. Lepo oblačilo poskrbi, da se predvsem počutimo lepše, videz je le posledica teh občutkov. Prepričana sem, da imate v omari kup stvari, ki vam dobro pristajajo, in najbrž gre za kose, ki niso povezani s trenutnimi modnimi smernicami, so pa večni. Prav to je njihova največja vrlina, zato bodite pozorni na te ključne kose in jih imejte čim več, saj bo tako lažje sestaviti bazično in lepo garderobo.
  2. Glavo pokonci!Ne boste verjeli, v kolikšni meri drža vpliva na našo samozavest. Če po svetu hodimo s povešeno glavo in žalostnimi rameni, ni ene same možnosti, da bi žarele. Poskusite vaditi doma. Dokazano je, da je tudi pri gledanju televizije v zakrčenem položaju naše počutje slabše, kot če potegnemo ramena nazaj in dvignemo glavo. Eleganca je povezana s hojo. Če obujete visoke pete, morate obvladati hojo (v nasprotnem primeru boste videti smešno), zato vedno nosite le čevlje, ki jih obvladate.
  3. Klasika. Če jo znate pravilno izbrati, sploh ni res, da postara. Zame klasika niso kosi, ki spominjajo na babice, so pa kosi, ki lepo pristajajo tako mladim kot starejšim ženskam: mornarski slog, biseri, mala črna obleka, dobre kavbojke, visoke pete, črn suknjič, dežni plašč, balerinke s slogom … Tu lahko najdemo kar nekaj elementov, ki ne bodo nikoli iz mode, in vredno je staviti tudi nanje, saj bo tako vaša garderoba brez napak, vse pa stremimo prav k temu.
  4. Nevtralne barve. So odličen začetek, ker niso tako zahtevne in jih lahko med seboj mirno kombinirate. Izberite nevtralne, pastelne odtenke, saj so nežni in elegantni, lepo se podajo k črni in v njih boste prav gotovo uživale. Dobrodošli so peščeni odtenki, ki so, sploh poleti, zelo aktualni. Saj so žive barve tudi zanimive, vendar zahtevajo malo več poguma in najbrž tudi prakse, po drugi strani pa lahko z barvami hitro zgrešimo, če si privoščimo kombinacijo, ki ni najbolj posrečena.
  5. Nikamor brez dobre torbice. Marsikateri ženski se niti ne sanja, kako dobra torbice spremeni vse. Lahko imate na sebi le kavbojke in navadno belo majico, s pravo torbico je podoba takoj brezhibna. Vedno pravim, da je dobra torbica tudi dobra naložba, ker bo dolgo trajala, in jasno je, da ne gre za le sezonski kos. Trenutno so v modi manjše ali clutch, res jih je veliko, čudovitih barv, različnih dodatkov (verige, posebne zaponke, originalni ročaji …), pa tudi oblike so vse bolj izvirne, tako da je izbira le vaša.
  6. Najdite svoj stil.  Verjetno imate v mislih podobo ženske, ki vam je všeč; lahko je stilska ikona iz preteklosti, lahko pa tudi mlada IT-girl, sploh ni pomembno. Najpomembneje je, da veste, kaj vam je pravzaprav všeč in katero žensko obožujete, pa ne samo zaradi stila, tudi zaradi življenjskega sloga. Mislim, da eleganca ni povezana samo z oblačili, ki jih imamo na sebi; odraža se tudi v ljudeh, ki jih izberemo za prijatelje, v krajih, ki nas gostijo na dopustu, in v notranji opremi, ki poskrbi, da je naše življenje tudi doma popolno. Eleganca je vidna pri opremljanju hiše in pri prtu, ki ga izberemo za kosilo. Gre za drobne stvari, ki poskrbijo, da je naše življenje lepše.www.glitter.si
Lorella Flego

Fashion Expert, Glitter.si, Slovenia

Kako je težko pisati o sebi, bom poskusila. Urednica in novinarka, ki se že 12 let ukvarja z modo, voditeljica Bleščice, edine oddaje o modi na slovenski sceni, in urednica spletnega portala www.glitter.si. Ljubim potovanja, kitajsko hrano, New York ob vsaki priliki, staro rok glasbo, nasmeh ljudi, dobro voljo. O sebi pravim, da sem večna optimistka s šibko točko: nakupovanje po spletu me je namreč 100 % osvojilo.

No Comments Yet

Comments are closed

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON