FANTASTIČNI ŠTIRJE

View Gallery 5 Photos

Sodobna priredba izvirne in v stripih najdlje aktivne ekipe založbe Marvel se osredotoča na štiri izobčence, ki se teleportirajo v drugo in nevarno vesolje, kar na pretresljiv način spremeni njihovo telesno podobo.

 

Njihova življenja so postavljena na glavo in kot ekipa se morajo naučiti uporabljati svoje strah zbujajoče nove sposobnosti ter skupaj Zemljo rešiti pred nekdanjim prijateljem, ki je postal sovražnik.

 

Zgodba, ki se dogaja v sodobnem New Yorku, fantastične štiri spremlja v letih, preden so postali ekipa in so se kot štirje mladi idealistični pustolovci podali v neznano. Zato je film predvsem človeška drama likov, s katerimi se lahko poistovetimo in ki sprva svojih novih telesnih sposobnosti ne dojamejo kot prednost, temveč kot strašljiv, če ne kar nemogoč izziv.

Fantastični štirje si v spoštovanja vredni zgodovini založbe Marvel zasluži posebno mesto: strip sta ustvarila legendarna Stan Lee in Jack Kirby in ob izidu prvega leta 1961 je ta prva Marvelova ekipa super junakov učlovečila stripe in vanje vnesla humor, pri tem pa spočela dobo Marvelove nadvlade na trgu stripov. Fantastični štirje so predhodniki drugih slovitih Marvelovih junakov, kot so Spiderman, neverjetni Hulk in Možje X. V tistem zgodovinskem obdobju ustvarjalnosti v zgodnjih šestdesetih je Leeja in Kirbyja navdihnil splošno razširjen strah pred jedrsko bombo, ki je bil del dojemanja hladne vojne. Domnevni učinki sevanja so postali izvor nadnaravnih sposobnosti, s katerimi so se ponašali ti liki, pri tem pa fantastični štirje ne nosijo mask in se včasih spopadejo med seboj. Stripi so se odvijali v resničnem svetu, da so se bralci lahko še bolj poistovetili z liki.

Sodobna obuditev v seriji šestdesetih stripov Ultimate Fantastic Four leta 2004 je na novo zasnovala korenine štirih; skupaj z nekaterimi zgodbami in temami iz izvirnih stripov je prav ta serija navdihnila scenarij za novi film Fantastični štirje.

Igrajo Miles Teller , Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell, Toby Kebbell, Reg E. Cathey in Tim Blake Nelson. Režijo je po scenariju, ki ga je spisal sam z Jeremyjem Slaterjem in Simonom Kinbergom, prevzel Josh Trank, izza kamer pa so sodelovali še direktor fotografije Matthew Jensen, kostumograf George L. Little in scenograf Chris Seagers. Glasbo sta zložila Marco Beltrami in Philip Glass.

 

Režija: Josh Trank

Scenarij: Jeremy Slater, Simon Kinberg in Josh Trank

Igrajo: Miles Teller , Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell, Toby Kebbell, Reg E. Cathey in Tim Blake Nelson.

Žanr: akcijska znanstvena fantastika

Dolžina: 100 minut

Film bo na ogled v vseh kinih Cineplexx Slovenija, Kinu Bežigrad, Koloseju Maribor in manjših kinih po Sloveniji.

Karin Bizjak Vercellotti

The Cute Queen (Editor in Chief)

Little Cutie full of energy and good will. New challenges, new knowledge, inspirations, creations, fell of beauty and greatness, is what guides me in life. I love to be with people that inspire me and flow with my energy. With them I am building my dreamlife, my Cute Life. Be Cute

No Comments Yet

Comments are closed

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON