Ledena nutellina kava by Exsperiment

Več načinov je, kako naročiti kavo pri mojstru Experimenta, Mateju Režku. Kajti pri Mateju ni moč naročiti “pač kave”: morda bo dodal malo kokosove moke, morda ravno pravo mero grenke čokolade ali karamele, pa tudi siceršnji espresso bo najbrž polnejšega okusa, še bolj kremast in dišeč, kot smo vajeni.

 

Pravi, da je priprava kave njegovo poslanstvo, saj želi oplemenititi pripravo in kulturo pitja kavnih napitkov, biti drugačen in inovativen, pa hkrati dostopen. Kava z vizijo? Pravijo, da se hladna kava pije za lepoto. Matejeva ledena kava z nutello zagotovo.

 

Ledena nutellina kava (Ice Caffè Nutella)


  • 2 dl mleka
  • zvrhana jedilna žlica nutelle
  • dvojni espresso
  • kocke ledu
  • za dekoracijo: stopljena čokolada
kokosova moka
zdrobljena karamela

 

Pripravimo dišeč in aromatičen dvojni espreso, bodisi v aparatu bodisi v kafetijeri. Pustimo, da se v skodelici ohladi. 
Mleko, nutelo in kavo damo v mešalnik ter na hitro pomiksamo in nato prelijemo v kozarec, ki smo ga do polovice napolnili z ledom. Mojster Režek sicer svetuje, da pri dekoraciji uporabimo domišlijo, ki bazira na čokoladi. Tale tukaj na sliki je varianta za “s sabo”. Ko smo ga natančneje pobarali, pa je le razkril tudi hitro pot do privlačne domače prezentacije: rob visokega kozarca, kjer bomo ledeno kavo postregli, pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa še v kokosovo moko ali zdrobljeno karamelo. Ledeni kavni napitek vlijemo v okrašen kozarec tako, da ne poškodujemo okrašenega čokoladnega roba.

 

Recept je iz knjige Odprta kuhna – priljubljena prehranska tržnica

Foto arhiv Odprta kuhna

Karin Bizjak Vercellotti

The Cute Queen (Editor in Chief)

Little Cutie full of energy and good will. New challenges, new knowledge, inspirations, creations, fell of beauty and greatness, is what guides me in life. I love to be with people that inspire me and flow with my energy. With them I am building my dreamlife, my Cute Life. Be Cute

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON