Okusi poletja

Novost letošnjega poletja v trgovinici Oliviers&Co. je ekstra deviško oljčno olje s petimi aromatičnimi zelišči: timijanom, baziliko, origanom, koprom in pehtranom. Z njim si lahko popestrimo glavne jedi ali pa s kapljico obogatimo kruhke ali sire.

 

Pri Oliviers&Co. predlagajo, da preizkusimo kombinacijo s polento.

 

Hrustljava polenta z aromatičnimi zelišči

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g instantne polente
  • ½ šopka kopra
  • 4 mali zeleni paradižniki
  • 500 g boba v stroku
  • nekaj kroglic bivolje mocarele
  • poper, sol
 Za preprosto uživanje kot aperativ. Idealno za zadovoljitev gurmanskih navdušencev in najbolj zahtevnih poznavalcev.   Okusni pripravek, kjer drobno sesekljane olive dajejo izjemen okus! Okus črnih oliv se čudovito kombinira z balzamičnim kisom.  Prileže se k: toastu, brusketi, beli ribi ali mesu …

Za preprosto uživanje kot aperativ. Idealno za zadovoljitev gurmanskih navdušencev in najbolj zahtevnih poznavalcev.
Okusni pripravek, kjer drobno sesekljane olive dajejo izjemen okus! Okus črnih oliv se čudovito kombinira z balzamičnim kisom.
Prileže se k: toastu, brusketi, beli ribi ali mesu . . .
100% naravno, hladno stiskano.  Olive so se združile s petimi mediteranskimi aromatičnimi zelišči in nastala je fantastična za čimba za vse vrste solat, zelenjavo z žara, ribe, pice, meso...
100% naravno, hladno stiskano.
Olive so se združile s petimi mediteranskimi aromatičnimi zelišči in nastala je fantastična začimba za vse vrste solat, zelenjavo z žara, ribe, pice, meso . . .

 

 

Priprava

Polento skuhajte po navodilih. Dodajte eno žlico oljčnega olja z aromatičnimi zelišči. Polento prelijte v naoljen pekač in pustite, da se ohladi.
Izluščite bob in odstranite njegovo lupino. Paradižnike operite in narežite na tanke rezine. Vsako rezino narežite na četrtine. Operite in posušite koper, nežne lističe kopra dodajte paradižniku z bobom in posolite.

Pečico segrejte na 200 °C. Polento razrežite na šest delov, poprajte in pecite približno 20 minut oz. dokler ne postane zlato rjava. Vsak kos polente namažite z velikodušno žličko konkaseja s črnimi olivami in na vrh dodajte eno ali dve kroglici bivolje mocarele. Surovo zelenjavno mešanico enakomerno razdelite po vrhu vsakega kosa polente, na koncu pa pokapajte z oljčnim oljem z aromatičnimi zelišči, dodajte malo popra in postrezite.

Dober tek!

 

No Comments Yet

Comments are closed

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON