Leonardo DiCaprio novem epskem filmu Povratnik (The Revenant)

Z oskarjem nagrajeni režiser Alejandro G. Iñárritu je skupaj z Markom L. Smithom scenarij spisal po romanu Michaela Punkeja. Film je prejel tri zlate globuse (film, režija, igralec v drami) in je nominiran za kar dvanajst oskarjev (med drugim za film, režijo, glavno moško vlogo ter stransko moško vlogo).

Epska pripoved o preživetju in o preobrazbi v prostranosti Amerike je navdihnjena po resničnih dogodkih.

image005

Legendarnega raziskovalca Hugha Glassa med odpravo v še neraziskano divjino izmaliči medved, nato pa ga člani njegove lovske odprave zapustijo in prepustijo samemu sebi. Osamljen in na robu smrti se Glass ne uda obupu in se poda na 320 km dolgo odisejado po prostranem in neukročenem Zahodu, da izsledi moža, ki ga je izdal: Johna Fitzgeralda. Pri tem ga poganjata neizmerna volja in ljubezen do žene in sina. Kar se začne kot neutrudno iskanje maščevanja, postane junaška saga o vztrajnosti, o povratku domov in o odrešitvi.

Povratnik3

Mit Hugha Glassa se je začel leta 1823, ko so mnogi na divjino gledali kot na nekaj brezdušnega; na nekaj, kar mora biti ukročeno, zato so drveli v neznano, iskali še neodkrite reke, izginjali v neskončne goste gozdove in se pri tem gnali ne le za vznemirjenji in pustolovščinami, temveč tudi za zaslužkom.

Povratnik2

Mnogi so pri tem umirali brez sledu, Glass pa se je v ameriško folkloro prebil kot nekdo, ki smrti ni hotel podleči.Film si lahko ogledate v kinu od 28. januarja v Koloseju Ljubljana, Maribor ter Kranj.

Filmski napovednik pa si lahko pogledate na naslednji povezavi:

 

Foto: promo

Pia Anžel

The Video Queen (Video Editor)

Lover of long conversations next to a cup of good tea, getting lost around town, dreaming and art, who can’t imagine her life without creativity, dance and painting. In a turbulent relationship with oversized tops, etno-prints and turquoise colour. Flower child with the desire to travel the whole world (and the universe)

No Comments Yet

Comments are closed

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON