DRUGAČEN DAN: Dan z meditacijo

View Gallery 3 Photos

Kaj je meditacija?

Meditacija je stanje zavesti, ko smo hkrati pomirjeni in dinamični, kjer se leva in desna polovica možganov, naš razum in čustva, popolnoma uravnovesita in lahko izkusimo stanje miru, ljubezni in sočutja. Je stanje brez stresa, nepotrebnih misli in negativnih čustev. Je prostor, kamor se lahko zatečemo, ko smo izgubljeni in ne vemo, kam. Je prostor, kjer je doma sreča.

meditacija

Jogo in meditacijo prakticiram že več let. Želim si mir, ljubezen in srečo in našla sem pot, ki me vodi tja. Le pridna moram biti in redno meditirati.

Vsaka vadba je lažja in lepša, če veš, da so pripomočki, ki jih pri tem potrebuješ, točno taki, kot si jih želiš. Za meditacijo sicer ne potrebuješ veliko, le miren kotiček, primerno atmosfero in udobno blazino.

Od kod ideja za prvo blazino, ne vem točno. Inspiracijo sem dobila prek drugega predmeta, jo sama razvila in preoblikovala v točno tako blazino, kot sem hotela. Eleganto, lahko in mehko.

Minilo je že nekaj časa od takrat do zdaj, ko je nastopil trenutek, da se ponovno posvetim temu predmetu. Ljubezen do meditacije, ki jo sama čutim in bližnji ljudje okrog mene, me je pripeljala do tega, da sem svojo blazino še nadgradila. Dodala sem ji torbico, ki jo lahko uporabimo, ko se odločimo, da bo današnji dan drugačen, namenjen meditaciji na prostem v družbi posebnih ljudi.

 

Foto: Nikolina Komel

No Comments Yet

Comments are closed

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON