Ananasova limonada by Experiment


View Gallery 2 Photos

Limonada je pijača, ki jo obožujem in ob petkih se zatekam po takšno, ki je meni pisana na kožo, Experimentova.

Sestavine:

  • 1 do 2 limoni (odvisno od sočnosti)
  • 1 ananas (ne bomo porabili vsega) ali svež ananas, narezan na kocke
  • 1 -2 žlički sladkorja
  • pest sveže melise, vršiček prihranimo
  • ledene kocke

 

Limono ožamemo, prestrežemo koščice in odmerimo 0,4 dl soka, ki ga nalijemo v visok kozarec za limonado. Ananasu odrežemo palmo, olupimo in izrežemo očesca, da dobimo čisto meso, ki ga narežemo na kocke. Stresemo ga v mešalnik, dolijemo toliko vode, da lahko pomiksamo in zmeljemo v pire.

Matej svetuje, da dodamo še žličko sladkorja, da se okusi lepše razvijejo.

Odmerimo 0,6 dl pireja in dodamo v kozarec k limoninemu soku. Lističe melise damo v dlan in z rokami plosknemo. Na ta način se bodo sprostila eterična olja in melisa bo božansko zadišala. Dodamo v kozarec k ananasu. Dodamo še ledene kocke, dolijemo vodo in previdno premešamo. Okrasimo z vršičkom sveže melise.

 

Foto: Odprta kuhna

Karin Bizjak Vercellotti

The Cute Queen (Editor in Chief)

Little Cutie full of energy and good will. New challenges, new knowledge, inspirations, creations, fell of beauty and greatness, is what guides me in life. I love to be with people that inspire me and flow with my energy. With them I am building my dreamlife, my Cute Life. Be Cute

No Comments Yet

Comments are closed

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON