Soba (The Room)

Skrajno napeti in hkrati globoko čustveni film je edinstven in ganljiv vpogled v neizmerno ljubezen med materjo in njenim otrokom

 

Film Soba je prejel zlati globus za najboljšo glavno igralko v drami (Brie Larson) ter kar štiri nominacije za oskarja (najboljši film, režija (Lenny Abrahamson), glavno žensko vlogo in adaptiran scenarij). Posnet je po svetovni istoimenski knjižni uspešnici, avtorice Emme Donoghue, ki je v slovenskem prevodu izšla pri založbi Mladinska knjiga.

image011

Soba je zgodba o živahnem petletniku Jacku in njegovi predani mami Ma. Kot vsaka mati tudi Ma požrtvovalno skrbi za Jackovo srečo in varnost, daje mu toplino in ljubezen, igrata se, pripoveduje mu zgodbice. Njuno življenje pa je vse prej kot običajno, saj sta ujeta v 3 x 3 metrski sobi brez oken, ki jo Ma olepšano imenuje »soba«. V njej je za Jacka ustvarila celo vesolje, saj si želi, da bi sin živel popolno in srečno, četudi zgolj v tem varljivem prostorčku.

Rm_D38_GK_0068.NEF

Jack postaja čedalje bolj radoveden glede tega, kako in kje živita, Ma pa počasi primanjkuje iznajdljivosti, zato skujeta načrt za pobeg. Potem ko pobegneta iz zaprtega prostora, ki ga je bil Jack poznal vse svoje življenje, fantiča čaka vznemirljivo odkritje: zunanji svet. Izkusi veselje, navdušenje in strah, pri tem pa se oklepa tistega, kar je najbolj pomembno: svoje posebne vezi z ljubečo in predano materjo.

Rm_D40_GK_0056.RW2

Soba dokazuje moč družinske ljubezni, ki obstane tudi v najtemnejših okoliščinah, in bo kot takšna brez dvoma zavzela svoje mesto med čustveno vplivnimi filmi, ki raziskujejo vezi med starši in otroci.

ROOM_01082609

 

Igrajo: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen in drugi.

 

Sobo (The Room) si lahko ogledate v kinu od 28. januarja. Filmski napovednik je na voljo na naslednji povezavi:

Foto in video: promocijski material

Pia Anžel

The Video Queen (Video Editor)

Lover of long conversations next to a cup of good tea, getting lost around town, dreaming and art, who can’t imagine her life without creativity, dance and painting. In a turbulent relationship with oversized tops, etno-prints and turquoise colour. Flower child with the desire to travel the whole world (and the universe)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON