Mmmm, sobota je moj dan, tisti, ko poskrbim zase in moje najbližje. In Malinca mi je ponovno podala popolno idejo. Kaj pravite?
SESTAVINE
(1 lonček = 2 dl oz. za 18 mafinov):
* 2 lončka pirine polnozrnate moke
* 1 lonček kokosove moke
* 1 lonček kokosovega ali rjavega trsnega sladkorja
* 1/2 lončka mletih lešnikov
* 1 vaniljev sladkor
* 1 pecilni prašek
* 1 žlička sode bikarbone
* 2 žlici surovega kakava v prahu
* 2 žlici čokoladnega namaza (kot nutela, ampak s črno čokolado)
* 3 jajca
* 1 lonček mleka
* 2 banani
* vaniljev puding + 0,5 l mleka
POSTOPEK:
V skledi zmešamo pirino in kokosovo moko, kokosov sladkor, lešnike, vaniljev sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in kakav v prahu (najbolje presni). V drugi skledi stepemo jajce, dodamo mleko, banani in čokoladni namaz. Mokrim sestavinam dodamo suhe in narahlo premešamo. Pečemo 20–25 minut na 180 ⁰C.
Skuhamo vaniljev puding v 0,5 l mleka. Nadevamo ga v luknjico in okrasimo s svežim sadjem.
Recept in slike: Malinca.si