#LJFW obljublja pester program

Poleg kolekcij, ki jih bodo oblikovalci 18. in 20. septembra poslali po modni pisti v Hotelu Slon, bodo kot del tokratnega tedna mode na ogled tudi izbrana dela Zorana Garevskega.

Z razstavo NE[S]KONČNO ‒ Neizbrisljiv pečat Zorana Garevskega se Ljubljana Fashion Week v Mestni hiši poklanja preminulemu oblikovalcu.

V okviru LJFW si bo mogoče ogledati še projekcijo izbora nagrajenih kratkih modnih filmov, modni teden bosta popestrili tudi razstava Juliana Klincewicza in nova edicija shirtinga.

 

KDO SE BO PREDSTAVIL?

Novost je, da tokrat oblikovalci niso omejeni s sezono oziroma kolekcijo, ki jo želijo predstaviti. Svoje kolekcije bodo v nedeljo, 18. septembra, in torek, 20. septembra, predstavili naslednji oblikovalci oziroma blagovne znamke:

 • EBER krznarstvo (Mateja Štimac)
 • Klaudia Markiewicz (Klaudia Markiewicz)
 • MAJA FERME fashion (Maja Ferme)
 • MiroMisljen (Miro Misljen)
 • N a t a s a H r u p i c (Nataša Hrupič)
 • Nejc Šubic (Nejc Šubic)
 • Petja Zorec (Petja Zorec)
 • Sanija Reja Aske (Sanija Reja Aske)
 • Tina Gorkič (Tina Gorkič)
 • Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci in Timotej Bistan)
 • ZOOFA (PATRICIA PIE, ZELOLEPO, JSP, PRINCIP by Mojca Celin, NELIZABETA, NI nikoli isto/never identical, Renata Bedene, Firma by Sanja, Pisano Na Kožo, tinapavlin in vesnastih).

 

PRENOSI REVIJ, NAKUPI KOLEKCIJ

Tudi tokrat si boste lahko mimoidoči, ki se boste sprehodili po Slovenski cesti, ogledali prenose modnih revij, in sicer na velikem zaslonu ob Hotelu Slon.

V dneh po predstavitvi na modni pisti bo izbrane kreacije že mogoče kupiti v trgovini Pentlja Concept Store (Mačkova ulica 4, Ljubljana) ali pri modnih oblikovalcih.

 

ŠTUDENTI SO ZELENI IN SAMOSVOJI

Na Ljubljanskem tednu mode se bodo v torek, 20. septembra, ob 17. uri, predstavili tudi študenti Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem, smer Tekstilije in oblačila. Študenti 2. letnika se predstavljajo s projektom »Green Future«, ki se tematsko povezuje z aktualnim priznanjem Ljubljani kot Zeleni prestolnici, študenti 3. letnika se bodo predstavili s koncepti in razvojem kolekcije oblačil, ki nosi izrazito osebne zgodbe mladih talentov, trije študenti pa bodo predstavili svojo diplomsko kolekcijo.

 

NE[S]KONČNO ‒ NEIZBRISLJIV PEČAT ZORANA GAREVSKEGA

Ljubljanski teden mode se tokrat poklanja velikemu mojstru mode, ki nikoli ne bo šel v pozabo. Malo več kot dve leti je minilo, odkar nas je zapustil izjemen oblikovalec Zoran Garevski, zato bo v Desnem atriju Mestne hiše na ogled razstava njegovih kultnih kreacij.

Brezplačen ogled razstave je mogoč od torka, 21. septembra, do petka, 23. septembra (od 8. do 22. ure), in v soboto, 24. septembra, od 8. do 20. ure.

 

IZBOR NAGRAJENIH KRATKIH MODNIH FILMOV

V ponedeljek, 19. septembra, ob 17. uri, bo v lokalu Pritličje na Mestnem trgu predvajan izbor nagrajenih kratkih modnih filmov, ki so osvojili nagrade na modnih filmskih festivalih v Berlinu, Madridu, Medellínu, Kanadi in Mehiki.

Z obiskovalci bo tudi Niccolò Montanari, član ustanoviteljev Berlinskega Fashion Film Festivala (BFFF), ki je pripravil izbor za LJFW. Ogled je brezplačen.

 

URNIK MODNEGA DOGAJANJA

NEDELJA, 18. 9. 2016

 • 19.00 ZOOFA (Hotel Slon)
 • 21.00 Tina Gorkič; MiroMisljen; EBER krznarstvo (Hotel Slon)

PONEDELJEK, 19. 9. 2016

 • 11.00 Pogovor ob kavi (Hotel Slon)
 • 17.00 Projekcija kratkih modnih filmov (Lokal Pritličje)

TOREK, 20. 9. 2016

 • 17.00 Fakulteta za dizajn (Hotel Slon)
 • 19.00 MAJA FERME fashion ; Klaudia Markiewicz ; Nejc Šubic ;Sanija Reja Aske (Hotel Slon)
 • 21.00 Young@Squat; N a t a s a H r u p i c; Petja Zorec (Hotel Slon)

ljfw-sept2016_image_foto_by_mimi_antolovic_red_mala

M­MAG IN MAGDA GOSTITA RAZSTAVO JULIANA KLINCEWICZA

Julian Klincewicz je mlad umetnik, ki se izraža skozi fotografijo, video, besedilo, glasbo in modo, med njegove naročnike pa spadajo Kanye West, Gosha Rubchinskiy in Eckhaus Latta. Njegova dela bodo od torka, 13. septembra, do torka, 20. septembra, na ogled na razstavi v lokalu Magda na Pogačarjevem trgu.

 

SHIRTING 07 ‒ BEG USTVARJALNOSTI, RAZSTAVA V TOBAČNI

Shirting predstavlja novo edicijo srajc na temo “bega ustvarjalnosti”, ki vključuje sedem slovenskih oblikovalcev, ki živijo in delajo v tujini. To so Maja Mehle, Mateja Krofl, Anja Dragan, Iztok Hrga, Erna Ostanek, Urška Hvalica in Aleksandra Rakić.

Razstavo srajc si bo po otvoritvi, ki bo v četrtek, 15. septembra, ob 20. uri, mogoče v Poligonu, kreativnem centru v ljubljanski Tobačni, ogledati do petka, 8. oktobra. Edicijo shirting 07 so zasnovali Elena Fajt, Lucija Jankovec, Dejan Krajnik in Neja Kaligaro.

LJFW-september2016-FB-COVER2_Foto_by_Mimi_Antolovic

 

Foto: Mimi Antolović/LJFW; Material: promocijsko gradivo LJFW

Karin Bizjak Vercellotti

The Cute Queen (Editor in Chief)

Little Cutie full of energy and good will. New challenges, new knowledge, inspirations, creations, fell of beauty and greatness, is what guides me in life. I love to be with people that inspire me and flow with my energy. With them I am building my dreamlife, my Cute Life. Be Cute

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON