Hladna in lepa cesarica Sissi na odru Križank

64. Ljubljana Festival nas je v zadnjih mesecih navdušil z izjemnim umetniškim programom na različnih kulturnih prizoriščih v prestolnici, zaključek poletja pa nas prav tako ne bo pustil ravnodušnih.

V Križanke in Cankarjev dom prihaja veliko priljubljenih domačih in tujih predstav ter koncertov, katerih pika na “i” je plesna poslastica madžarskega ansambla pod vodstvom režiserja in koreografa Sándorja Romàna. 28 plesalcev skupine ExperiDance Production in 40 solistov Budimpeškega romskega simfoničnega orkestra, bo Križanke med 29. in 31. avgustom spremenilo v dvor uporniške cesarice Sissi, ki je močno zaznamovala evropsko zgodovino.
Zgodbo kontroverzne avstro-ogrske cesarice Sissi, ki ji vloga na kraljevem dvoru nikakor ni ustrezala, saj je nenehno bežala od mestnega vrveža, čas preživljala v samoti ter bila za obdobje, ko so lepotni ideali prisegali na obline, nenavadno obsedena s suhostjo, je Romàn prenesel v plesno predstavo z naslovom Sissi – bilo je nekoč v času cesarja. Gre za mešanico madžarskega ljudskega plesa in sodobnih plesnih tehnik, ki si jo bomo lahko ogledali med 29. in 31. Avgustom.

Program 64. Ljubljana Festivala – avgust 2016

24. avgust – Londonski simfonični orkester, Cankarjev dom
25. avgust – VIDA!, flamenco, Križanke
26. avgust – Vlado Kreslin z gosti, Križanke
29., 30. in 31. avgust – Sissi – bilo je nekoč v času cesarja, Križanke

 

Foto: Ljubljana Festival

Pia Anžel

The Video Queen (Video Editor)

Lover of long conversations next to a cup of good tea, getting lost around town, dreaming and art, who can’t imagine her life without creativity, dance and painting. In a turbulent relationship with oversized tops, etno-prints and turquoise colour. Flower child with the desire to travel the whole world (and the universe)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Discovering life trough the joy of travelling around our amazing world, enjoying the latest fashion, design and beauty trends.

FOLLOW US ON